« Terug naar overzicht

Boek over 36 Havenmannen en één havenvrouw

Dinsdag, 15 mei 2018

Het boek ‘Een titel die ertoe doet’ is verschenen. Schrijvers Bram Oosterwijk en Frank de Kruif portretteerden 36 Havenmannen van het Jaar en één Havenvrouw en beschreven daarmee meteen de geschiedenis van de Rotterdamse haven na de Tweede Wereldoorlog.

Het boek is 14 mei gepresenteerde op de Nieuwe Maze, het directieschip van het Havenbedrijf Rotterdam. President-directeur Allard Castelein van de havenbeheerder nam het exemplaar in ontvangst, ten overstaande van de Havenmannen.

Het boek heeft een beperkte oplage en ligt niet in de boekhandel. ‘Een titel die ertoe doet’ is voor 39,95 euro te bestellen door een mail te sturen naar info@havenman.nl Na betaling wordt het boek toegezonden.

Handtekeningen
Eén bijzonder exemplaar wordt geveild voor het goede doel tijdens het gala SupportCasper gepromoot. In dit boek staan de handtekeningen van de Havenmannen en -vrouw. De opbrengst gaat naar Stichting Overleven met Alvleesklierkanker van professor Casper van Eijck en zijn team.

Tijdens het gala is het boek ook te koop (alleen setjes van vijf en tien stuks). Van de opbrengst van de verkoop daarvan gaat de helft naar de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker.

Foto Jan Fähmel

President-directeur Allard Castelein (l) ontvangt het eerste exemplaar van de auteurs Frank de Kruif (m) en Bram Oosterwijk (r) . Foto Jan Fähmel

De Havenmannen aan boord van de Nieuwe Maze Foto Stichting Havenman/-vrouw

De Havenmannen aan boord van de Nieuwe Maze Foto Stichting Havenman/-vrouw