« Terug naar overzicht

Harold Linssen Havenman van het Jaar 2014

Dinsdag, 2 december 2014

De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft managing director Harold Linssen van Keppel Verolme unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2014. Het is voor het eerst dat een vertegenwoordiger uit de sector scheeps(ver-)bouw, -reparatie en -onderhoud wordt benoemd.

Harold Linssen is onder meer verkozen tot Havenman van het Jaar 2014, omdat Keppel Verolme met de spectaculaire dokbeurt van de ‘Oasis of the Seas’, het grootste cruiseschip ter wereld, eens te meer de aandacht heeft gevestigd op het belang van de maritieme industrie in de haven van Rotterdam, met name ook bij het grote publiek.

Harold Linssen is de 34e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Raymond Riemen van Broekman Group, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2013.

De onderscheiding zal de heer Linssen, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, 12 januari 2015, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de ‘Smaragd’. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde uitgebreid ingaan op de overwegingen om Harold Linssen te benoemen tot Havenman van het Jaar 2014.

De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van Havenpersclub Kyoto, zijnde onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.