« Terug naar overzicht

Keppel Verolme-topman gehuldigd

Dinsdag, 13th januari 2015

Foto: Gerrit de Boer

Op maandagavond, 12 januari 2015 werd Harold Linssen, managing director van Keppel Verolme, op de Smaragd 1 officieel gehuldigd tot Havenman van het Jaar 2014. Hij volgt hiermee Raymond Riemen van Broekman Group op, die de onderscheiding vorig jaar in ontvangst mocht nemen.

Onder toeziend oog van onder meer de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb, een grote delegatie oud-Havenmannen en vertegenwoordigers uit de havenindustrie roemde Frank de Kruif, voorzitter van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar, Linssen omdat hij met de dokbeurt van ’s werelds grootste cruiseschip ter wereld, de ‘Oasis of the Seas’, zorgde voor landelijke publiciteit voor de Rotterdamse haven en de maritieme industrie. Maar dat was zeker niet alles: “Wat ons als stichting aan jou is opgevallen, en vorig jaar niet voor het eerst, is je inzet die verder gaat dan je eigen bedrijf. Je hebt een flink aantal nevenfuncties en bent betrokken bij het onderwijs in deze regio, en het belang daarvan dat je ziet voor de haven van Rotterdam”, aldus De Kruif. Afsluitend noemde de voorzitter Linssen “een ambassadeur voor de haven”, waarna hij de kersverse Havenman de traditionele oorkonde en havenmanpenning overhandigde.

Linssen noemde in zijn dankwoord de benoeming “een blijk van waardering voor de dagelijkse bezigheden in de maakindustrie van de Rotterdamse haven.” Ook maakte hij van de gelegenheid gebruik om de aandacht te vestigen op het belang om de haven bij jongeren onder de aandacht te brengen en ze te helpen met hun studiekeuze: “Er zijn te veel te diverse initiatieven. Wat zou het mooi zijn als wij hier als bedrijfsleven structuur in zouden aanbrengen.” Ook pleitte hij voor één virtueel loket, dat toekomstige studenten helpt bij hun studiekeuze en informatie geven over bijvoorbeeld stages bij bedrijven.

Na het officiële gedeelte werden de trossen van de Smaragd 1 losgegooid en de werden de genodigden onder het genot van het Captain’s Dinner getrakteerd op een rondvaart door de Rotterdamse haven.