« Terug naar overzicht

Nieuwe Havenman Wick Bornet benoemd

Dinsdag, 15 januari 2019

Jonge mensen binden aan de haven is essentieel. Dat zei de nieuwe Havenman Wick Bornet bij zijn benoeming. Hij kreeg de onderscheiding maandagavond aan boord van het partyschip Smaragd 2.

_00A9436

Wick Bornet (r) ontvangt de onderscheiding van Frank de Kruif. Foto Jan Fähmel

Wick Bornet (1951, Rotterdam) is de pater familias van ZHD Stevedores, een onafhankelijk, privaat stuwadoorsbedrijf met vestigingen in Dordrecht en Moerdijk. ZHD is gespecialiseerd in de op- en overslag van droge bulkproducten, stukgoed, staal en containers. Het is een familiebedrijf met de vierde generatie aan het roer. Het bedrijf is toekomstgericht, zegt Bornet. Onder meer door jong talent ruimte te bieden. ,,Nieuw jong haventalent kansen bieden is mij uit het hart gegrepen.”

Voorzitter Frank de Kruif van de stichting Havenman/-vrouw noemt Bornet ‘een type ondernemer dat het verkiezingscollege kan waarderen: vasthoudend, volhardend, commercieel risico’s nemend, maar niet roekeloos, want investerend met het oog op de lange termijn’.

Vorig jaar, 2018, was er voor ZHD een doorbraak door een overeenkomst te tekenen met het Havenbedrijf Rotterdam voor de uitbreiding van de locatie aan de Prins Willem Alexanderhaven in Dordrecht. 8 hectare en 400 meter kade krijgt de stuwadoor erbij. Een grote investering, waarvoor Wick Bornet jarenlang het voorbereidende werk heeft verzet. Tegelijkertijd met deze investeringsbeslissing nam het bedrijf een optie op de demping van een deel van de Wilhelminahaven in Dordrecht.

Bornet kreeg de onderscheiding ten overstaande van de top van de havengemeenschap, eerdere havenmannen en -vrouw en havenwethouder Adriaan Visser. De benoeming noemt hij ‘een enorme eer’. ,,Ik ben er onwijs trots op.”

_00A9460

Havenwethouder Adriaan Visser feliciteert Wick Bornet en zijn vrouw Irene. Rechts voorzitter Frank de Kruif van de stichting Havenman/-vrouw. Foto Jan Fähmel