« Terug naar overzicht

Pieter van Oord Havenman van het Jaar 2017

Vrijdag, 8 december 2017

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft ceo Pieter van Oord van Van Oord unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2017

Ondanks de moeilijke tijd in de offshore-industrie is Van Oord het afgelopen jaar blijven investeren in nieuwe activiteiten en innovatie. De onderneming bevindt zich in de voorhoede van bedrijven die bijdragen aan de versnelling van de energietransitie in Nederland. Naast baggeren, offshore, olie en gas is onder leiding van Pieter van Oord offshore wind uitgegroeid tot de derde pijler onder het bedrijf. Van Oord investeert in geavanceerde schepen en bouwt enorme windprojecten op zee.

Pieter van Oord is de 37e havenondernemer die de onderscheiding ontvangt. De onderscheiding is in 1981 ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto. Van Oord wordt de opvolger van Erik de Neef, voorzitter van de Koninklijke Roeiers Vereeniging Eendracht (KRVE), de Havenman van het Jaar 2016.

Pieter van Oord (Vianen, 1961) is sinds 2008 ceo van het familiebedrijf dat halverwege de negentiende eeuw werd opgericht. Onder zijn leiding werd in 2012 een nieuw hoofdkantoor in Rotterdam betrokken. Behalve bij de onderneming, heeft Pieter van Oord ook altijd maatschappelijke betrokkenheid getoond, van Rotterdam tot in het verre buitenland.

De onderscheiding zal Pieter van Oord, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, 8 januari 2018, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar uitgebreid ingaan op de beweegredenen om Pieter van Oord te benoemen tot Havenman van het Jaar 2017.

Van Oord Dredging and Marine Contractors BV,Pieter van Oord,CEO FOTO Ineke Key

Pieter van Oord FOTO INEKE KEY