« Terug naar overzicht

Raymond Riemen Havenman van het Jaar 2013

Dinsdag, 3 december 2013

De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft CEO Raymond Riemen van de Broekman Group in Rotterdam unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2013. Het is de tweede keer dat een topman van deze onderneming de onderscheiding wordt toegekend. Wim Pesselse, een van de voorgangers van Riemen, werd Havenman van het Jaar 1995.

Raymond Riemen is verkozen tot Havenman van het Jaar 2013, omdat hij volgens bestuur en leden van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar een ondernemer is met visie, die zijn bedrijf in het voorbije jaar wederom strategisch heeft verbreed, daarmee toekomstgericht inspelend op internationale veranderingen in de markt.

Raymond Riemen is de 33e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Ard-Jan Kooren, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2012.

De onderscheiding zal de heer Riemen, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, 13 januari 2014, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Op die avond zal voorzitter Theo Jongedijk van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde uitgebreid ingaan op de overwegingen om Raymond Riemen te benoemen tot Havenman van het Jaar 2013.

De Stichting Havenman/vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van Havenpersclub Kyoto, onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.