« Terug naar overzicht

Ronald Lugthart Havenman van het Jaar 2015

Woensdag, 2 december 2015

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar in Rotterdam heeft managing director Ronald Lugthart van Rotterdam World Gateway (RWG) unaniem gekozen tot Havenman van het Jaar 2015.

Ronald Lugthart is verkozen tot Havenman van het Jaar 2015 omdat de opbouw en inrichting van RWG op de Tweede Maasvlakte onder zijn leiding succesvol is afgerond. Met RWG beschikt de haven van Rotterdam over een van de meest geavanceerde, innovatieve en duurzame containerterminals ter wereld.  Ronald Lugthart heeft dit technologisch en organisatorisch uiterst complexe project – mede gelet op het grote aantal stakeholders – in goede banen geleid.

Ronald Lugthart is de 35e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Harold Linssen van Keppel Verolme, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2014.

Geboren Rotterdammer Ronald Lugthart studeerde  accountancy en na een loopbaan in de consultancy belandde hij begin jaren negentig in de Rotterdamse haven. Na werkzaam te zijn geweest voor de Matrans Group, Steinweg en Uniport, werd hij in 2011 benaderd door DP World om namens de groep van aandeelhouders RWG op de kaart te zetten.

De onderscheiding zal de heer Lugthart, geheel naar traditie, worden uitgereikt op de tweede maandagavond van het nieuwe jaar, 11 januari 2016, tijdens een feestelijke bijeenkomst aan boord van de Smaragd 2. Op die avond zal voorzitter Frank de Kruif van de Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bij de uitreiking van penning en oorkonde uitgebreid ingaan op de overwegingen om Ronald Lugthart te benoemen tot Havenman van het Jaar 2015.

De Stichting Havenman/-vrouw van het Jaar bestaat uit een bestuur van vier voormalige leden van Havenpersclub Kyoto, zijnde onafhankelijke journalisten, de drie laatst gekozen Havenmannen, het laatst gekozen Jong Haventalent en drie sponsoren van de Stichting Havenman/vrouw van het Jaar.