« Terug naar overzicht

Jan Valkier

Havenman van het jaar 2019

ceo Anthony Veder

Jan Valkier (1962, Vlaardingen) is ceo van Anthony Veder, een van Nederlands grootste rederijen. De tankrederij is gespecialiseerd in het vervoer van vloeibare gassen. De in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier gevestigde onderneming speelt een voortrekkersrol in de distributie van LNG, het vloeibare gas dat als alternatief voor stook- en dieselolie ook in opkomst is als brandstof voor de scheepvaart.

Aanleiding voor de onderscheiding Havenman van het Jaar 2019 is de belangrijke vlootuitbreiding die Anthony Veder realiseerde. Dit jaar kenmerkte zich door de aankoop van een aantal LNG-tankers en aanbestedingen bij werven voor nieuwe tankers. Ook voorzag Anthony Veder de eerste cruiseschepen van LNG als brandstof, een mijlpaal in de ontwikkeling van een schonere scheepvaart.

Jan Valkier (1962) studeerde aan de Erasmus Universiteit en werkt sinds 1992 voor Anthony Veder, eerst als commercial director en vanaf 1999 als ceo. Hij is als bestuurslid actief in de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR) en neemt deel in het netwerk van Rotterdam Maritime Capital of Europe.