« Terug naar overzicht

Ronald Lugthart

Havenman van het jaar 2015

managing director Rotterdam World Gateway (RWG)

Managing director Ronald Lugthart van Rotterdam World Gateway (RWG) is gekozen tot Havenman van het Jaar 2015.

Ronald Lugthart is verkozen omdat in 2015 de opbouw en inrichting van RWG op de Tweede Maasvlakte onder zijn leiding succesvol is afgerond. Met RWG beschikt de haven van Rotterdam over een van de meest geavanceerde, innovatieve en duurzame containerterminals ter wereld.  Ronald Lugthart heeft dit technologisch en organisatorisch uiterst complexe project – mede gelet op het grote aantal stakeholders – in goede banen geleid.

Ronald Lugthart is de 35e havenondernemer op rij die de sinds 1981 bestaande onderscheiding, destijds ingesteld door de voormalige Rotterdamse havenpersclub Kyoto, krijgt uitgereikt. Hij wordt de opvolger van Harold Linssen van Keppel Verolme, de nog fungerende Havenman van het Jaar 2014.

Geboren Rotterdammer Ronald Lugthart studeerde  accountancy en na een loopbaan in de consultancy belandde hij begin jaren negentig in de Rotterdamse haven. Na werkzaam te zijn geweest voor de Matrans Group, Steinweg en Uniport, werd hij in 2011 benaderd door DP World om namens de groep van aandeelhouders RWG op de kaart te zetten.