« Terug naar overzicht

Wick Bornet

Havenman van het jaar 2018

Oud-directeur ZHD Stevedores

Wick Bornet (1951, Rotterdam) is de pater familias van ZHD Stevedores. ZHD staat voor Zeehavenbedrijf Dordrecht, een onafhankelijk, privaat stuwadoorsbedrijf met vestigingen in Dordrecht en Moerdijk. ZHD is gespecialiseerd in de op- en overslag van droge bulkproducten, stukgoed, staal en containers. Het is een familiebedrijf met de vierde generatie aan het roer.

Wick Bornet werkt sinds 1974 voor het familiebedrijf ZHD. In 1990 volgde hij zijn vader op als directeur. Onder zijn leiding investeerde de stuwadoor onder meer in terminals in Moerdijk en in drijvende kranen die in de gehele regio Rotterdam worden ingezet.

Inmiddels heeft hij de dagelijkse leiding overgedragen aan zijn zoon Alain Bornet. ZHD Stevedores nam in 2018 de beslissing om te investeren in een nieuwe locatie in de haven van Dordrecht. Met de nieuwe faciliteiten (8 hectare terrein, 400 meter kade, 9,45 meter diepgang) krijgt de ontwikkeling van ‘Dordrecht Inland Seaport’ een impuls. Ook sloot de stuwadoor met het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) een overeenkomst voor de demping van een deel van de Dordtse Wilhelminahaven.